Over ons

Onze zorg? Zorgen voor de beste start na jouw echtscheiding.

Linda van Gestel-Cuijpers is jouw expert in familierecht en verbintenissenrecht! Ze is deskundig, betrokken en betrouwbaar.

Of het nu gaat om familierecht, arbeidsrecht of aansprakelijkheidsrecht. Linda begrijpt jou. Zij kan zich uitstekend inleven en stelt de belangen van jou als cliënt altijd voorop: “Het geeft mij veel voldoening als ik er voor kan zorgen dat voormalige echtgenoten -  ondanks de vele emoties – snel verder kunnen met hun leven. En dat de kinderen zo min mogelijk betrokken worden in het echtscheidingsproces. Voor de snelheid van het echtscheidingsproces is het belangrijk dat partijen begrijpen waarom zij niet op dezelfde manier reageren op elkaar gedurende het echtscheidingsproces. De ene partner is bijvoorbeeld boos, verdrietig en weet niet hoe die verder moet. De andere partner wil zo snel mogelijk scheiden en is niet (meer) verdrietig.”

“Een zin die ik vaak hoor is: ‘Vroeger begrepen we elkaar, maar nu snapt hij/zij mij niet meer'. Daarom leg ik tijdens het eerste gesprek aan partijen onder meer uit wat de rouwcurve bij echtscheiding inhoudt. Daarnaast licht ik toe dat kinderen tijdens en na het echtscheidingsproces in een loyaliteitsconflict kunnen raken. Dat houdt in dat ze loyaal willen zijn aan beide ouders, maar zich soms genoodzaakt voelen om partij te kiezen voor één van de ouders. Het is in het belang van jouw kinderen ervoor te waken dat dit gebeurt.”

“Een loyaliteitsconflict kan worden voorkomen als de ouders zo goed mogelijk met elkaar omgaan en alles doen in het belang van de kinderen. Daarom maak ik ook graag afspraken bij je thuis of in de avonduren. Het is voor mij belangrijk dat jullie je - ondanks de moeilijke situatie waarin jullie je bevinden - zo veel mogelijk op je gemak voelen. Dit komt jullie echtscheidingsproces ten goede.”

De uitdaging aangaan, zowel zakelijk als privé

In haar vrije tijd is Linda wekelijks te vinden in de sportclub. Daar traint ze met de boksers. Ze is dus niet alleen vertrouwd met het recht, maar ook gedreven en niet bang om de bokshandschoenen aan te trekken. “Ik ga graag voor de praktische oplossing, maar als er gevochten moet worden om een zaak tot een goed eind te brengen, dan doe ik dat graag”.

Een schat aan werkervaring en kennis, allemaal voor jou

Tijdens haar studententijd heeft Linda gewerkt bij de Rechtbank ’s-Hertogenbosch als onder andere secretaris en griffier. Daarna was zij jarenlang actief in de juridische praktijk bij Achmea Rechtsbijstand, onder andere op het gebied van het arbeidsrecht. Deze lijn heeft zij vervolgens doorgetrokken en zich in de jaren na Achmea Rechtsbijstand gespecialiseerd in het familierecht en het aansprakelijkheidsrecht. Sinds september 2014 is Linda eigenaar van Van Gestel - Cuijpers Juridisch Advies. Daarnaast is zij van 2015 tot en met 2018 familierecht advocaat geweest, sinds 2015 mediator en sinds januari 2019 MfN-register mediator.