Echtscheiding aanvragen? Bel ons!

Voor een persoonlijke en deskundige begeleiding. Tegen vaste lage prijzen. Bel voor een afspraak in Eindhoven, Mierlo, bij jou thuis of in de avond? Alles kan!

Rechtbank

Rechtbank

Na ondertekening van het echtscheidingsconvenant stelt de advocaat een verzoekschrift op. Het echtscheidingsconvenant en de omgangsregeling worden als bijlagen aan het verzoekschrift toegevoegd.

In het verzoekschrift wordt de rechtbank verzocht akkoord te gaan met de afspraken die jullie zijn overeengekomen. Een mondelinge behandeling (zitting) is meestal bij een gezamenlijke echtscheiding niet aan de orde. Het kan tussen de 6 à 8 weken duren voordat een rechtbank een echtscheidingsbeschikking afgeeft, maar soms hebben wij al binnen 2 weken de echtscheidingsbeschikking van de rechtbank ontvangen. Wij leggen u in een persoonlijk gesprek uit hoe wij op een dergelijk korte termijn de beschikking retour kunnen hebben. 

Wij wijzen je er op dat na ontvangst van de echtscheidingsbeschikking je nog steeds niet bent gescheiden. Hiervoor moet nog één stap worden gezet, namelijk stap 4.